Tesztelés

Megbízóink egyedi igényei szerint az adott célnak megfelelő teszteket készítünk, megbeszélés szerint. A tesztek mind az új munkatársak kiválasztására, mind a meglévő munkatársakra alkalmazhatók.

A munkavégzés szempontjából az emberek három csoportba oszthatók.
Van egy 20%-os úgynevezett húzó réteg, aki valójában keresi a munkát, meg is találja, és el is végzi. Tehát aki ide tartozik, az nagyon kevés kontrollra szorul.

A következő réteg – 60% – az úgynevezett végrehajtó réteg, akinek ki kell adni a munkát ahhoz, hogy végrehajtsa.

És van egy 20 %-os réteg, aki nem hajtja végre a kiadott munkát sem. Ők tulajdonképpen “problémákat gyártanak”, mert mindig van valami indokuk arra nézve, hogy miért nem tudták azt végrehajtani. Ránézésre nehéz eldönteni, ki melyik rétegbe tartozik.

Az emberek viselkedésének felszínén van egy “társadalmi máz”, ami egy minta, és tulajdonképpen ez egy útmutató a személynek, hogy hogyan kell viselkedni különböző helyzetekben.

A hagyományos felvételi eljárások során gyakran csak ez a társadalmi máz látható, általában a három hónapos próbaidő szolgál az új munkatárs megismerésére. Gyakran előfordul, hogy a jelölt még azelőtt elmegy, mielőtt ez letelne, időt, pénzt és energiát véve el a munkaadó cégtől.

Irodánk interjúztatási és tesztelési folyamatában külön hangsúlyt fektetünk arra, hogy ezt a társadalmi viselkedési mintát megkerüljük és megtaláljuk azt, hogy a személy hogyan fog valójában viselkedni azon a munkahelyen, ahová kerül.

A PPA (Personal Potential Analysis) teszt mellett külön megegyezés alapján IQ-tesztet, valamint duplikációs (felfogóképesség, felfogás gyorsasága, megértés) tesztet is végzünk, különösen magasabb beosztásba kerülő jelöltek számára.

Kérjük, forduljon hozzánk bizalommal, segítünk megválaszolni akár a még fel nem tett kérdéseit is.